Две състезателки на БК „Русе” са в световния Топ 10 на женския бокс

0
Две състезателки на БК „Русе” са в световния Топ 10 на женския бокс
Снимка: БК "Русе", Архив

Две добричлийки – Светлана Каменова и Стойка Петрова, са в световния Топ 10 при женския бокс в категориите, в които се състезават.

От боксов клуб "Русе", за който те се състезават, съобщиха, че медалистките от европейското първенство в Букурещ Светлана Каменова, Стойка Петрова и Севда Асенова са спортистките, които намериха място в призовите десетки. Общо четири са българките, които са в световния Топ 10 в женския бокс.

АИБА прави класация на всеки шест месеца в зависимост от участието в състезания. Точките, които русенските боксьорки спечелиха на Европейското първенство, ги поставят напред сред най- добрите в света в класирането към началото на юли.

Светлана Каменова е на първо място в категория до 57 кг, следвана от представителките на САЩ и Полша. В категория до 51 кг Стойка Петрова е трета, като преди нея са състезателки от Англия и Китай.

От клуб „Русе” коментират, че никога до сега в историята на българския бокс не се е стигало до толкова успешно позициониране на наши състезатели в топ 10 на света.

От клуба поздравяват за постижението момичетата и техните треньори– наставника на националния женски тим Павел Сяров и помощника му Веселин Тодоров.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари