Двама търговци на фалшиви парфюми заловиха във Ветово

1

132 броя парфюми от различни известни търговски марки са заловени при полицейска акция

Вчера в гр. Ветово е проведена полицейска операция от служители на РУ – Ветово по линия на противодействие на нерегламентираната търговска дейност със стоки, без съгласието на притежателя на изключителното право върху тях и по-конкретно свързано с предлагане на неистински парфюми, съобщиха от ОДМВР - Русе

В хода на операцията около 18.00 часа на ул. Велико Търново полицаите са извършили проверка на двама мъже, които носели кашони. Изяснена е самоличността им – местни жители на 42 и 44 г. , известни на органите на реда. Последвалата проверка на съдържанието на двата кашона, е констатирала наличие в тях на общо 132 броя парфюми от различни известни търговски марки. При проведените по-нататъшни действия служителите на РУ – Ветово са установили и още едно лице от Ветово – младеж на 18-години. Изяснено е, че 18-годишният е поръчал парфюмите по телефон и са му доставени от друго населено място в страната, като са били предназначени за препродаването им, чрез обяви в интернет, което е престъпление по чл.172б от НК – „който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание“.

Случаят е документиран в РУ – Ветово, като е образувана преписка, с оглед изясняване на престъпление по чл. 172б от НК.

Работата по него продължава.

През декември м.г. русенската полиция разби схема за измами с неистински продукти, припомниха от ОДМВР-Русе. Тогава при полицейска операция на територията на гр. Ветово бяха задържани няколко лица. Става въпрос за предлагане на различни стоки, най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, чрез интернет сайтове и приложения. Извършителите на този вид измама предлагат неистински стоки от известни марки, под предлог, че са на промоционални цени или на ликвидация. Изпращат ги до клиентите, чрез различни фирми за доставки, но при получаване става ясно, че са със съмнително качество и съдържание. При желание от страна на клиентите да върнат продуктите или да възстановят разходите си, връзката с доставчиците прекъсва, предупреждават от полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари