Хванаха в крачка ало измамници във Ветово

2
Тримата измамници са задържани, докато се опитват да ограбят 78-годишна жена от Силистра
Тримата измамници са задържани, докато се опитват да ограбят 78-годишна жена от Силистра Снимка: Арена Медиа / архив

Трима извършители на телефонни измами са задържани в района на град Ветово.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецоперацията е реализирана от служители на сектор „Измами“ в ГДНП и колегите им от ОДМВР - Силистра и Русе. Действията са ръководени от Прокуратурата.

В резултат на проведените съвместни действия са установени и задържани трима участници в група за извършване на телефонни измами. Двама от задържаните са с инициали Я. Я. (на 32 г.) - Шината, и Н. Н. (на 38 г.) - Малкия Келеш. Те са осъждани, а третият е с инициали Г. Г. (на 23 г.) и е с криминални регистрации.

Мъжете били засечени в центъра на Ветово в лек автомобил „Опел Астра“, собственост на бащата на единия от тях. Установено е, че групата е действала по познатия сценарий „съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“. Задържането е осъществено, след осъществена телефонна измама, в която тяхна жертва станала 78-годишна жена от град Силистра, хвърлила от терасата на дома си плик с пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Силистра.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия, при които са намерени и иззети мобилни апарати, SIM-карти (включително и такива ползвани при извършване на престъплението), както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава под ръководството на прокуратурата. 

Подробности по случая оповестиха днес на пресконференция административният ръководител на Окръжна прокуратура - Силистра Теодор Желев, директорът на ОДМВР старши комисар Кристиян Петров и началникът на сектор „Криминална полиция” гл. инспектор Божидар Генчев. Като изключително успешна определи операцията окръжният прокурор, предвид факта, че телефонните измами са сериозен бич за населението в региона. Той подчерта, че благодарение на проведените действия са били осъществени няколко успешни реализации на територията на цялата страна, което е довело до залавяне и на други лица, съпричастни към извършване на телефонни измами. Прокурор Желев отбеляза решаващата роля на гражданите, оказали съдействие на полицията в процесния случай, и посочи, че тяхната активност е изключително важна в противодействието на този вид престъпна дейност. "Успешната реализация е резултат на прецизно координирани оперативни действия на служителите на Областната дирекция с колегите им от ОДМВР - Русе и ГДНП и отличното взаимодействие с Прокуратурата на всеки етап на разследването", допълни директорът на ОДМВР - Силистра старши комисар Кристиян Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари