Двама рецидивисти са изнасилили отвлечената жена в Попово

0
Престъпниците насилили похитената въпреки молбите й да не го правят
Престъпниците насилили похитената въпреки молбите й да не го правят

Отвлечената жена от поповското село Гагово е била изнасилена от двама рецидивисти, които са лежали по няколко пъти в затвора.

За това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, предава Дарик.

Във вторник 45-годишна жена от Гагово е била качена в джип, в който са пътували петима мъже, и е била отведена в съседното село Паламарца. Сигнал за инцидента е подал съпругът на отвлечената жена. Двамата похитители са задържани за срок от 72 часа.

В деня на инцидента жената е отишла да помага на съпруга си, който бил пастир на стадо крави. Докато се прибирала към дома си, е била застигната от джип. Водачът и един от спътниците му слезли и поискали да се запознаят с нея. След като отказала, жената е била качена насила в колата.

В Паламарца трима от пътуващите слезли, а 53-годишният Стилиян и 49-годишният Деян продължили пътуването с жената, като не й позволявали да отговори на телефонните повиквания, натискали главата й надолу, за да не бъде забелязана от хора в селото.

На поляна извън Паламарца двамата похитители накарали жената да се съблече, като я заплашили че ще я изнасилят с дървена палка. После потеглили към къща, която Стилиян купил преди няколко дни.

Там похитената е била изнасилена въпреки молбите към двамата мъже да не го правят и съпротивата на жената.

След подадения сигнал полицаите от Попово успели да намерят насилниците и отвлечената. На място бил задържан Стилиян, а Деян – ден по-късно.

53-годишният Стилиян е осъждан два пъти за три изнасилвания – през 1986 и през 1992 година и е изтърпял две ефективни присъди по пет и половина и пет години ефективно. Диян В. е осъждан шест пъти за различни престъпления, включително и за блудство, като по някои от тях наказанията си е изтърпял ефективно.

Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в местния Окръжен съд да вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари