Двама пациенти с COVID-19 са излекувани през последното денонощие в Русе

1
Няма новоустановени случаи
Няма новоустановени случаи

Няма новоустановени случаи на коронавирус в област Русе за изминалото денонощие.

Това става ясно от редовната справка на Регионалната здравна инспекция. Припомняме, че през последните два почивни дни бяха регистрирани четири нови случая на коронавирусна инфекция в Русенско, от които трима мъже и една жена на възраст между 46 и 66 години.

Двама от тях – мъж на 65 години от Русе и 66-годишен мъж от Тетово са хоспитализирани съответно в Университетска болница „Медика Русе“ и УМБАЛ „Канев“

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта остават 369, като активните случаи са 63. От тях 18 са на болнично лечение, а 44 са под домашна изолация.

От активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка е съответно 25 и 38. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 214 са жените, а мъжете са 155 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и още двама излекувани пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско достигнаха 286.

Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

Няма промяна и в ситуацията в дом за стари хора „Възраждане“.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари