Двама мъже са задържани за катастрофата с мигранти край Чирпан

0
Пред разследващите обвиняемите са разкрили, че са били наети от трето лице
Пред разследващите обвиняемите са разкрили, че са били наети от трето лице

Пред разследващите обвиняемите са разкрили, че са били наети от трето лице

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинения на двама мъже на 25 г. и на 27 г. за трафик на мигранти. Те са свързани с катастрофата, станала на 26.02 на АМ "Тракия". Мъжете са задържани за 72 часа с прокурорско постановление, съобщиха Прокуратурата.

Двамата са обвиняеми по досъдебно производство за това, че в съучастие помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага - пари, чрез използване на МПС, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на превоз и транспорт 46 лица, от тях и непълнолетни, граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Обвиняемите са разкрили пред разследващите, че им е била обещана голяма сума пари, за да превозят мигранти. Били са наети от трето лице.

Преди 3-4 дни около 120 човека - граждани на Афганистан, преминали от Турция през границата с България със стълба. В гориста местност ги разпределили на групи и през нощта, около полунощ на 25/26.02.2023г. 46 мъже, сред които и непълнолетни били съпроводени до път с асфалт и около 02:00 ч. качени в товарен микробус. Той бил управляван от С.К., а до него в купето бил Д.К. На км 179 били спрени в аварийната лента на АМ “Тракия“. Уговорката била, че ще получат пари, като пристигнат в София.

Двамата са осъждани за престъпления против собствеността. Извършват се активни действия по разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари