Два „зелени коридора“ за ваксинация в Русенско

0
Те ще работят през следващата седмица
Те ще работят през следващата седмица Снимка: Dunavmost

Два „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19 ще функционират през следващата седмица в област Русе.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки делничен ден от 09.00 до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, както и от 14.00 до 18.00 часа в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Двата имунизационни пункта са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

Днес също от 09.00 до 15.00 часа всеки, който желае, ще може да се ваксинира срещу COVID-19 в Тубдиспансера.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

По данни на Единния информационен портал до момента в областта са извършени 58 697 имунизации, като повторна доза са получили 28 209 лица. През вчерашния ден са поставени 377 ваксини, като 160 от тях са свързани с първа игла. От понеделник до петък на настоящата седмица средно на ден по около 180 души избират да се ваксинират срещу COVID-19 в Русенско. Най-много ваксинирани с първа доза през последните пет дни е имало в сряда – 243. Общо поставените ваксини от понеделник до края на вчерашния ден в Русенско са 1856, като малко над 900 от тях представляват първи прием на някои от препаратите.

По-късно през деня очаквайте по-подробна информация относно разпространението на COVID-19 в региона. Заразените в област Русе за последните 24 часа са 32-ма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари