Два влака заседнаха край Русе

0
Пътищата към селата Черешево, Ряхово, Борисово са навяти с двуметрови преспи
Пътищата към селата Черешево, Ряхово, Борисово са навяти с двуметрови преспи

Два товарни влака на частни превозвачи заседнаха в преспи в междугарията Висока поляна - Самуил. Жп линията е затворена за движение.

Едната товарна композиция, собственост на БЖК е освободена частично.

При опит за изтеглянето на втората, собственост на Булмаркет, последният празен вагон леко се приплъзва със задната талига. Няма излизане на подвижен състав от релсите, съобщиха от пресцентъра на Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ).

Поради тежката метеорологична обстановка в Североизточна България е затворен за движение на влакове жп участъкът между Самуил и Каспичан.

В момента роторен снегорин от Самиул разчиства междугарието Самуил - Силистра за осигуряване на проходимост на пътническите влакове за Силистра. След това снегоринът ще отиде да освободи авариралите композиции между Висока поляна – Самуил.

В останала част от железопътната инфраструктура в страната към 12 часа е проходима.

Аварийните екипи на НКЖИ са в готовност да реагират своевременно.

Заради тежката метеорологична обстановка русенската община Сливо поле за втори път обяви бедствено положение, съобщи кметът на общината Валентин Атанасов.

По думите му, пътищата към селата Черешево, Ряхово, Борисово са навяти с двуметрови преспи. За тяхното разчистване е ангажиран роторен снегорин.

В момента на територията на областта няма села без електричество и вода, съобщи зам.-областният управител на Русе Валентин Колев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари