Два влака се разминаха на косъм от сблъсък на гара Караджалово

0
На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението
На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението Снимка: БДЖ / архив

На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението

Локомотивен персонал беше наказан за неспазване на правилата за движение на влаковете.

На 19.10.2023 г., локомотивният персонал на пътнически влак 8601, с направление София - Бургас, е допуснал нарушение на установените правила за движение на влаковете, като е създал опасност от инцидент. При влизане на композицията на втори коловоз в гара Караджалово, локомотивният машинист не е спрял пред затворения изходен сигнал, подминал го е и в резултат на което е срязана стрелка. В същото време от срещуположната страна на трети коловоз преминава пътнически влак 10260, като двата влака се разминават на минимално разстояние един от друг, съобщиха от БДЖ.

При създалата се ситуация няма пострадали пътници и нанесени щети на подвижния железопътен състав. Закъснели са шест влака с общо закъснение от 357 минути.

На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението. Същите са отстранени от извършване на дейност по управление на подвижен железопътен състав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Alèx
    Нация от идиоти, научени само да трошат! Ми пращайте ГНОМА, той трябва да мое, или той е учил в же пето за бояджия кат колегите си?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари