Два студени фронта идват през новата седмица

5
Редуват се слънце с гръмотевични бури
Редуват се слънце с гръмотевични бури

Първият е в началото на периода, а вторият - в края

Неделята ще е слънчева и гореща с температури следобед между 31 и 36-37 градуса. В часовете следобед по планините на Западна България облачността ще е по-плътна с потенциал за слаби превалявания, предава NOVA.

През нощта и в понеделник над страната ще преминава студен атмосферен фронт - първо в Северозападна, после в Централна и Източна България ще се оформят гръмотевични процеси с локални, временно интензивни валежи, резки пориви на вятъра и градушки. Дневните температури в понеделник ще достигнат следобедни стойности между 28 и 33 градуса.

В хода на следващата седмица времето ще е типично лятно – с температури между 32 и 37 градуса. Към края на периода в традиционно горещите точки на страната около 40 градуса.

Едва в края на следващите почивни дни се очертава да премине още един студен атмосферен фронт, отново с мощна гръмотевична активност, по-силен северозападен вятър и градушки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари