Два протеста се смесиха в София

0
Единият е на превозвачите, а другият - против мерките
Единият е на превозвачите, а другият - против мерките Видео: 24 часа

Два протеста се смесиха.

Този пред МС се опита да се смеси с този на превозвачите, но таксиджиите не го приеха и казаха, че няма да участват в подобни мероприятия, пише 24 часа. Тези от МС преминаха в шествие. 

Организаторите на протеста на превозвачите заявиха, че оттеглят автобусите и такситата, защото смятат смесването на двата протеста за провокация и не искат да участват в подобни активни мероприятия. Първият автобус се оттегля вече.

11:00 ч.- Привърженици на партия "Възраждане", както и представители на "Системата ни убива" протестират пред сградата на Министерски съвет срещу приетите от правителството мерки против разпространението на коронавируса. На протеста са и представители на АБВ. Полицейското присъствие е засилено, особено около сградата на Министерски съвет, където има плътен кордон от полицаи. Протестиращите скандират "Оставка".

КАДЪР: Фейсбук/24 часа

КАДЪР: Фейсбук/24 часа

Част от демонстрантите правят опити да пробият кордона. Един от протестиращите удари полицай с националния флаг. Движението в района е блокирано.

Припомняме, че успоредно с това има протест на автобусни превозвачи и таксиджии срещу ветото на президента Румен Радев и неотхвърлянето му от парламента. То е върху промени в Наказателния кодекс, които предвиждат от 2 до 5 г. затвор и конфискация на автомобила при нелегален превоз. Към 60 автобуса и 150 таксита блокираха разрешено площада.

Протест пред МС срещу противоепидемичните мерки (Видео)

 

Протест пред МС срещу противоепидемичните мерки (Видео)

 

Протест пред МС срещу противоепидемичните мерки (Видео)

 

Протест пред МС срещу противоепидемичните мерки (Видео)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари