Два големи пожара бушуват на остров Пелопонес

0
Eдно населено място е евакуирано
Eдно населено място е евакуирано Снимка: Petros Giannakouris / AP

Eдно населено място е евакуирано

Два големи пожара са избухнали днес в област Илия в западната част на полуостров Пелопонес, Южна Гърция, съобщи гръцката телевизия Скай, предаде БТА.

Първият е започнал край селището Агнанда, като там пламъците са достигнали близо до жилищни сгради, а вторият – край селището Трагано.

В късния следобед жителите на населеното място Пигади са получили известие да се евакуират от домовете си.

В медиите се съобщава за двама ранени пожарникари, единия с изгаряния по крайниците, а другия с травма на главата.

Според властите ситуацията с първия пожар е доста затруднена и за гасенето са мобилизирани значителни сили по суша и въздух. На място действат 36 пожарни коли със 115 пожарникари, 4 пехотни части, 6 самолета и 2 хеликоптера, както и доброволци. На втория фронт са изпратени 38 огнеборци с една пехотна част, 14 пожарни коли и два хеликоптера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари