Дунав започна подготовка с 20 футболисти, раздели се с трима

0
Двама нови играчи, четирима са със здравословни проблеми
Двама нови играчи, четирима са със здравословни проблеми

Дунав започна подготовка за пролетния полусезон.

Група от 20 футболисти изведе за първата тренировка за 2022 г. треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. Тя се проведе на основното игрище на спортния комплекс „Дунав“ в квартал „Здравец“, съобщиха от ФК Дунав.

Преди началото на заниманието Мирослав Георгиев получи специален приз от феновете, след като спечели първо място в гласуването за най-добър футболист на „драконите“ за 2021 г.

Две са сигурните нови попълнения в редиците на клуба до този момент – десният краен защитник Светослав Славчев и Кристиан Върбанов, който играе еднакво добре и като централен защитник и като вътрешен халф. И двамата са русенци и на по 21 г., с което продължава практиката на Дунав да разчита на развитието на млади местни таланти.

Братята Георги и Светослав Вълчеви в момента са под карантина заради прекаран COVID-19. С леки здравословни проблеми са и голмайсторът Йордан Димитров, и Славчев. Четиримата ще се присъединят към подготовката на отбора по-късно.

Междувременно с клуба се разделят Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев.

"Към момента не можем да им осигурим достатъчно игрови минути, а това е важно за тяхното развитие. Ще се постараем да им помогнем в намирането на място, което да им гарантира повече футбол през пролетта. Ще ги следим със сигурност и не е изключено през лятото те отново да са в Дунав", коментира треньорът Мартин Цирков.

Вече е ясна и програмата на „Драконите“. Те ще се готвят изцяло при домашни условия.

Договорени са контроли с втородивизионния „Добруджа“ Добрич на 22.01. в Русе, със „Севлиево“ на 29.01., с „Литекс“ Ловеч на 02.02., с „Янтра“ Габрово на 05.02. и с „Черно море“ Варна на 09.02.

На 12.02. и на 20.02. са предвидени проверки срещу първия и втория отбор на „Етър“ Велико Търново.

Между тях – на 19.02. е планиран приятелски мач и срещу румънския „Прогресул – Спартак“.

Предстои да се уточнява единствено местата на провеждане на срещите, в зависимост от атмосферните условия.

Важно е да срещнем професионални отбори, за да си сверим и часовниците. Трябва да знаем къде сме и какво да направим, за да се завърнем подготвени сред професионалистите“, коментираха Кирилов и Цирков.

Според предварителната програма „Дунав“ подновява първенството в Североизточната Трета лига с мач срещу тима на „Рилци“ в едноименния квартал на Добрич в последната събота на февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари