Дунав загуби битката, но не и войната

2
Дунав загуби от Иртиш
Дунав загуби от Иртиш

Иртиш (Павлодар) надви Дунав (Русе) с резултат 1:0 в мач от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Двубоят започна изключително лошо за "драконите" като още в 4-ата минута играчите на Димитър Димитров поведоха в резултата. В автор на попадението се превърна Игор Бугаев, който бе изведен от Кислицин. Нападателят на Иртиш показа класа и наказа грешката на Дунав. В 12-ата минута Фонсека проби отдясно и центрира в наказателното поле към Аслан Далабаев, който веднага шутира, но кълбото мина далеч от целта, пише Sportal.bg

В 25-ата минута домакините бяха близо до втори гол в мрежата на русенци. Исмаел Фофана бе изведен очи в очи със Станислав Антонов. Опитният страж обаче успя да излезе и да се намеси на ниво, за да не позволи на тарана да вкара нов гол. В 33-ата минута Мирослав Будинов отправи удар от дистанция, но топката не успя да затрудни Давид Лория. Малко по-късно капитанът на гостите Диян Димов също стреля от над 25 метра, кълбото тупна, но отново не успя да създаде главоболия за вратаря на Иртиш.

В последните секунди на първата част Родриго Антонио пусна дълъг пас към Франк Джа Джедже, но Хубчев предотврати опасността. Това бе и последната интересна ситуация за първите 45 минути.

Още в началните секунди на второто полувреме Стефан Живкович пробва късмета си от пряк свободен удар, но шутът му мина встрани от целта. В 55-ата минута "драконите" успяха да създадат най-чистото си положение. Васил Шопов се пребори за една топка в наказателното поле, а от тази ситуация се възползва Будинов, който стреля, но Лория се намеси и запази мрежата си суха. Секунди след това Диян Димов изстреля истинска бомба от близо 30 метра, но кълбото мина малко над гредата.

В 66-ата минута Мирослав Будинов разстресе гредата! Опитният стрелец шутира от фаул, ударът мина покрай стената. Вратарят на домакините нямаше как да реагира, но кълбото нацели гредата. В 67-ата минута дойде и първата смяна да русенци. Дебютни минути с екипа на тима записа халфът Красимир Станоев, който замени Самир Аясс. Малко по-късно се появи и Юлиян Ненов. Талантът влезе на мястото на Бирсент Карагерен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари