"Дунав турс" попълва флота си с нов кораб

1

Единствената българска компания за круизен туризъм "Дунав турс" попълва флота си с нов кораб.

Това съобщиха от дружеството в Русе

В холандската корабостроителница "Ден Брейн" е бил тържествено положен килът на моторен кораб "Адора". Той ще е най-големият и модерен плавателен съд от флота на компанията - с дължина от 135 метра и широчина 11,40 метра. Ще има 95 кабини на три палуби, като част от тях ще са с френски балкони. Наред с обичайните за този тип кораби основен ресторант и панорамен бар е предвиден и кърмови ресторант, в който ще се предлага различно меню по избор, а туристите ще наблюдават как се приготвя храната им.

Предстои корабът да бъде пуснат на вода през пролетта на идната година. "Адора" ще плава под български флаг за един от основните партньори на "Дунав турс" - известен германски туроператор, чиито първи пасажери ще се качат от Пасау през април 2019 година.

От русенското дружество информират, че инвестицията за новия кораб от почти 40 млн. лева е навременна и много необходима. Причината е, че с всяка изминала година конкуренцията в бранша се засилва. 

"Не можем да си позволим да изоставаме от съвременните тенденциите и да рискуваме позиции, които сме градили повече от 30 години. За първи път ще имаме много различен както в техническо, така и в интериорно отношение кораб", каза капитан Светослав Филев, който отскоро е изпълнителен директор на русенската компания.

От дружеството информират, че корабите им работят на пълен капацитет през този сезон. Те изпълняват круизи по реките Дунав, Рейн, Майн и Мозел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари