Дунав победи Струмска слава

3
"Драконите" се доближиха до участие в бараж за елита
"Драконите" се доближиха до участие в бараж за елита Снимка: ФК Дунав

"Драконите" се доближиха до участие в бараж за елита

Отборът на Созопол постигна изключително важна, но драматична победа с 1:0 над прекия конкурент за оцеляването си в професионалния футбол Миньор (Перник). С този успех созополии събраха 38 точки и се изкачиха над зоната на изпадащите, нареждайки се на 14-о място. Единственият гол вкара резервата Борислав Трендафилов, който за пореден път доказа потенциала си. Трендафилов преди година и половина беше освободен от Черноморец (Бургас) в Трета лига, но днес се разписа майсторски след подаване на крилото Даниел Иванов пет минути преди края на срещата.

Миньорци слязоха на предпоследното 17-о място с 35 и все още има теоретични шансове да се спаси, но това минава само през победа в последния кръг на свой терен над Янтра. Това обаче ще се случи, ако ЦСКА 1948 II по същото време победи Созопол.

Друг отбор, който е застрашен от изпадане – Струмска слава, падна с 1:2 при гостуването си на Дунав (Русе). Радомирци приключиха мача с 9 човека, след като съдията им вдигна два червени картона, информира БТА.

Намиращият се също в дъното през цялата година Витоша (Бистрица) се съвзе и удари с 1:0 при визитата си Добруджа (Добрич). Опитният Диян Христов вкара за бистричани в 38-ата минута. В последния си мач Витоша приема вече влезлия в елита отбор на Крумовград, но победата може и да не се окаже достатъчна, тъй като другите отбори пред тях също могат да спечелят.

Крумовград си гарантира и на теория влизането в елита на българския футбол след 2:1 над Монтана у дома.

Три отбора към момента са със шансове да играят бараж за място в efbet Лига. Това са Спортист (Своге) и Дунав (Русе), които имат по 49 точки, и Марица (Пловдив), който е с 47.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари