Дунав отказа да удари рамо на ЦСКА

1
Русенският тим е страна в спора между ЦСКА и УЕФА
Русенският тим е страна в спора между ЦСКА и УЕФА Снимка: Русе Нюз / Архив

Ръководството на "Дунав" Русе заяви, че отборът е отказал възможността да се включи в делото на ЦСКА срещу УЕФА, заведено в Арбитражния съд в Лозана (КАС), предаде btv.bg.

"Червените" бяха отстранени от евротурнирите минути преди жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа, а на тяхно място влязоха "драконите", които на 29 юни гостуват в Казахстан на Иртиш.

Днес (26 юни) се очаква решение на КАС по жалбата на ЦСКА.

"На 15 юни пристигна писмо от УЕФА за картотекиране на футболисти за Лига Европа и със запитване дали имаме възможност за участие в турнира. Четири дни по-късно - на 19 юни, изпратихме писмо в УЕФА, че сме съгласни и имаме готовност да играем в предварителния кръг, при положение, че бъдем поканени от УЕФА. На 23 юни при нас дойде писмо, в което ние бяхме канени да участваме по дело на ЦСКА срещу УЕФА, но ние отказахме. Днес има дело, което е заведено от ЦСКА, в което "Дунав" е разглеждан като страна на спора и до края на деня трябва да излезе официално решение на КАС", обясни изпълнителният директор Ивайлов Петков.

"Драконите" вече са осигурили пътуването си до Казахстан. Те заминават във вторник (27 юни). Треньорът Веселин Великов е уверен в подготовката, но посочи съперниците на русенци за фаворити.

"Отиваме като аутсайдери, отборът на "Иртиш" е фаворит. За нас е голям бонус, че ще играем в Лига Европа, тъй като никой не се е надявал на това. Мисля, че успяхме да проучим "Иртиш". Изправяме се срещу наистина добър отбор, който няма прекъсване в първенството, тъй като в момента то тече. Няма да ни е леко, но и на тях няма да им е леко", категоричен е той. 

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари