"Дунав" наказа "Нефтохимик" с три гола за 25 минути

1
Драконите постигнаха убедителна победа с 3:0
Драконите постигнаха убедителна победа с 3:0

"Дунав" постигна убедителна победа с 3:0 при домакинството си на "Нефтохимик" от 15-ия кръг на Първа лига.

Русенци си осигуриха успеха още след първите 25 минути, когато вкараха и трите попадения в двубоя.

Със спечелените три точки "драконите" събраха общо 25 точки и излязоха на четвърто място в класирането, докато бургазлии остават на предпоследната позиция с 12 точки, на три от спасителната зона.

Резултатът бе открит от домакините в 14-ата минута, когато Деян Димов засече с глава във вратата центриране от корнер на Антон Огнянов. Шест минути по-късно след рикошет в тялото на Николай Дюлгеров топката се озова у Мирослав Будниов на чиста позиция, а той хладнокръвно удвои, пише Дневник.

В 25-ата минута изходът на мача вече бе предизвестен, след хубава контра атака на "драконите". При нея Огнянов излезе на левия фланг и центрира по земя към Будинов, който без проблеми засече топката в мрежата.

До края на полувремето домакините можеха да вкарат и още един гол. Огнянов отново проби по крилото и намери централния нападател, но този път Будинов не успя да вкара.

След почивката отново "Дунав" бе по-активният тим на терена и пропусна да направи победата си още по-изразителна. Васил Шопов и Огнянов имаха добри възможности, но така и не успяха да ги оползотворят.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари