„Дунав” излиза надъхан за победа срещу „Черно море”

0
Будинов: Тепърва почват тежките мачове, необходима ни е подкрепата на феновете
Будинов: Тепърва почват тежките мачове, необходима ни е подкрепата на феновете Снимка: Sportal.bg

„Дунав” излиза за победа в дербито за върха в таблицата с „Черно море”.

Това е петият пореден мач, който русенци ще изиграят на чужд терен, като отново „домакинстват” на стадион „Лудогорец Арена” в Разград.

Въпреки това, в „Дунав” не се говори за допълнителни премии за мача с „Черно море”, заяви президентът д-р Симеон Симеонов, цитиран от 24 часа.

Категорично не! Тези неща са си клубна тайна”, отсече шефът на русенци.

Дунав” излиза за победа в дербито на върха, с намерение да покаже добър футбол и да продължи силната си серия. „Черно море” безспорно е много добър отбор, самият факт, че са водачи в класирането го потвърждава. Все пак, не може и да става дума за страх от тях. Излизаме, за да се представим добре, колкото и клиширано да звучи това”, заяви Симеонов.

Той коментира и силната игра на „Дунав” досега в шамппионата. „Оказа се, че съм бил прав, като още реди мачовете бях уверен, че ще тръгнем добре. В България футболистите са долу-горе на едно ниво. Побеждават тези, които са по-концентрирани, по-задружни, по-подготвени и тактически грамотни! Затова и представянето на „Дунав” не е изненада!” "За момента имаме нещо като дежавю с това, което се случи преди години с "Любимец", каза пък нападателят Мирослав Будинов, който е любимец на русенската публика.

Все пак обаче ситуацията е по-различна. Тогава отборът бе разбит умишлено, което не виждам тук как ще стане. С всеки мач трупаме все повече самочувствие и увереност, вярваме все повече във възможностите си и смятам, че можем да постигнем много", заяви Будинов.

Той смята, че най-големият плюс на "Дунав" е в колектива и добрата атмосфера в съблекалнята, като не пропуска да отдаде значимото и на подкрепата на феновете. "За нас тепърва започва първенството. В първите 4 кръга играхме срещу 3 отбора, с които се състезавахме до пролетта в "Б" група. Тепърва обаче започват трудните изпитания и тежките мачове и ще си проличи какво ни е нивото. Естествено, че за целта ни е необходима и подкрепата на феновете ни. Приятно съм изненадан от това, че въпреки разстоянието и времето много наши фенове идват в Разград и ни подкрепят. Имаше дори русенци, които пътуваха до Бургас и до Пловдив”, радва се Мирослав Будинов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари