Дунав и сушата

7
Лесно ще познаете кадрите от реката днес - снимана от ниско и от птичи поглед
Лесно ще познаете кадрите от реката днес - снимана от ниско и от птичи поглед Снимка: Лияна Панделиева

Дунав и сушата

Темата превзе социалните медии след като мнозина станаха очевидци на природния феномен. Свой коментар добави и журналистката Лияна Панделиева, публикувайки кадри от 2012 и 2013 година. От там става ясно, че пресъхването на реката не е прецедент. Според специалисти, това се случва веднъж на 10 години. 

"Както се знае, аз пазя кадри не от сега, а от години. И във време, когато за дроновете само се чуваше, съм стъпила на Дунав мост 2 и съм снимала", пише Панделиева. 

"Неоспорим факт е обаче, че никога преди не съм ходила с десетки метри напред по напълно изсъхналото дъно на реката от което на талази се носи миризма на топла тиня и изгнили организми".

От своя страна, русенецът Михаил Милчев също отбеляза повтарящото се явление. "Това е събитие, което може да се види веднъж в живота, но всъщност не съм сигурен дали такава суша не започва да се повтаря твърде често".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Искрена
    Каква е целта на ЛЪЖЛИВАТА РЕКЛАМА ЗА ЛУКСОЗНИ СТАРЧЕСКИ ЖИЛИЩА В Русе и защо я публикувате години наред? Колко ви плащат, за да бъдете лъжлива медия?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари