„Дунарит" остава собственост на Цветан Василев

0
Министърът на икономиката: "Дунарит" не е на Емилиян Гебрев
Министърът на икономиката: "Дунарит" не е на Емилиян Гебрев

Вчера имаше изявления за собствеността на „Дунарит" и Емилиян Гебрев.

Същото лице не е собственик, няма го в търговския регистър, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов на пресконференция по горещата тема с опитите да не позволи на държавата да си върне дружеството, предаде Стандарт нюз.

Продължава да има проблем със собствеността на „Дунарит". Към момента собственик си остава дружеството "Кемира", което е собственост на Цветан Василев и към момента е запорирано, и това е видно от търговския регистър. Имаше спекулации, че Министерството на икономиката отнема лиценза на "Дунарит", но това не е вярно. Поемаме ангажимент дружеството да не спира работа и работниците да запазят работните си места, продължи Караниколов.

Вакум в този бизнес няма, ако едно дружество бъде спряно, чуждестранен конкуренти идва на негово място, обясни министърът. Той разкри, че държавата е платила дълговете на "Дунарит" на синдиците на КТБ. Оттам парите трябва да бъдат преведени на кредиторите.

Относно плащането, от „Дунарит" изпратиха благодарствено писмо. После последваха две неща, които ме изненадаха. Получи се съобщение, че плащането е отхвърлено, а после се появи искане за вписването на предприятието. Двете си противоречат, допълни Караниколов.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари