Дрогиран шофьор "изгоря" край комплекс „Левента“

2
Русенецът седнал зад волана след употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин
Русенецът седнал зад волана след употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин

Досъдебно производство е образувано във връзка с установен от полицията водач, управлявал след употреба на наркотични вещества. 

На 19 април около 01:30 часа в района на улица "Ген. Котузов", в близост до комплекс „Левента“, екип пътни полицаи са са спрели за извършване на проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с русенска регистрация, който се е движел в посока булевард "Гоце Делчев". Униформените са установили като водач 36-годишен русенец.

В хода на полицейските действия служителите са се усъмнили, че мъжът е под въздействие на наркотици, което се е потвърдило при извършените проби с техническо средство, като уредът е отчел положителен резултат за употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин. Водачът е бил съпроводен до болницата, където пред медицинско лице е отказал да му бъдат взети други проби за изследване.

Във връзка с констатираните нарушения на 36-годишния са съставени два акта - за нарушение по чл. 5, ал. 3, т. 1 от ЗДВП и за нарушение по чл. 105 ал. 1 т. 2 от ЗДВП. Той ги е подписал без възражения.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари