Дрогиран румънец метна бомба по полицаи в София

0
Дрогиран румънец метна бомба по полицаи в София
Снимка: Монитор

Румънски привърженик замери с бомба органите на реда пред Софийския университет три часа преди началото на мача Лудогорец - Стяуа.

Голяма група ултраси, целите в черно, се готвеха да пресекат през булевард „Васил Левски”, скандирайки песни на „Стяуа”. Органите на реда им преградиха пътя, за да не попречат на уличното движение. Тогава В. Д. (22 г.) хвърли бомба в краката на полицаите, което ги принуди да разпръснат групата, пише в. "Монитор", чиито репортер е бил на място.

В. Д. отказва да тръгне с останалите, като предизвиква полицаите с поведението си. След като няколко пъти е помолен да напусне, видимо опияненият румънски фен изважда телефон и решава да снима случващото се.

Неподчинението му принудило полицаите да го арестуват. Впоследствие у него са намерени наркотични вещества, за което е образувано досъдебно производство по чл. 354а от НК. Съставен му е и акт по чл. 21 от същия закон, съобщава МВР.

И. К. (28 г.) от Румъния също е задържан за наркотици и срещу него има досъдебно производство.

Останалите четирима румънски фенове са били освободени след срещата. МВР съобщава за общо 11 задържани, от които шестима румънци и петима българи.

Сред тях е и В. А. (24 г.) от София, който нахлу на терена по време на срещата.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари