Дрога, висока скорост и неизправни спирачки са причинили трагедията в Айтос

0
Причините за инцидента са употреба на наркотици от страна на водача, несъбразена скорост и техническа неизправност на спирачките, казаха криминалисти
Причините за инцидента са употреба на наркотици от страна на водача, несъбразена скорост и техническа неизправност на спирачките, казаха криминалисти Снимка: Труд

Окръжният прокурор на Бургас: "Деянието е извършето след употреба на метамфетамин и представлява особено тежък случай"

Мярката за неотклонение на шофьора Кольо Иванов, който причини смърт на пътя при зверска катастрофа в Айтос, ще се гледа в понеделник, пише Труд

Случаят, който потресе цялата страна, се гледа лично от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Шофьорът отказа да дава обяснения за станалото. Повдигнато му е обвинение за причинена по непредпазливост смърт на едно лице и средни телесни повреди на три лица. Една от пострадалите жени е в тежко състояние, с тежка черепно-мозъчна травма", каза пред "Труд" прокурор Чинев. -"Деянието е извършено след употреба на метамфетамин и представлява особено тежък случай", каза още Георги Чинев вчера.

Причините за инцидента са употреба на наркотици от страна на водача, несъбразена скорост и техническа неизправност на спирачките, казаха криминалисти.

В кръвта на 51-годишния водач бе открит амфетамин, а шестима души пострадаха в мелето. Млада жена, в един от автомобилите загина. Съдбата и трогна цяла България. Това е 28-годишната Анита от Търговище. Тя била заедно с приятеля си, двамата се връщали от море и планирали сватба. Близките на Анита, и приятеля и са в шок. Те я описват като лъчезарно и слънчево момиче, пълно с мечти.

Водачът Кольо Иванов е от Несебър. В тира, който управлявал имало 30 тона жито.

Във фаталния ден на катастрофата Кольо Иванов отнел предимството и допуснал ПТП с пресичаща по пешеходна пътека айтозлийка. След като удря жената, товарното возило блъска намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства / освен леки автомобили, сред тях има и микробус/.

От инцидента джип "Тойота рав 4", с търговишка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място.

"За съжаление това е единственият път който свързва Северна и Южна България, няма как да се забрани минаването на камиони през града. Трябва да се спазва закона за движение, превозните средства да минават с указаната ниска скорост", каза кметът на Айтос Васил Едрев пред „Труд“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари