Дрифтър отнесе 3000 лева глоба за изпълнения край МОЛ Русе

2
Остава и 1 година без книжка
Остава и 1 година без книжка Снимка: Dunavmost

Любител на дрифта отнесе 3000 лева глоба за изпълнения в района на МОЛ-а в Русе.

Това става ясно от решение на Районния съд в Русе. Освен това С. П. П. е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

На 15 декември 2018 г. С. П. П. бил с автомобила си „Нисан 350 z“ на задния паркинг на МОЛ Русе. В един момент напуснал паркинга, като се включил в движението по ул. “Потсдам“. При движението си по улицата вдигнал скоростта и започнал да проявява уменията си да дрифти върху влажния асфалт. „Упражнението“ повторил няколко пъти.

„Атракцията“ му била забелязана от дежурещ в района пътен полицай, който изпълнявал служебните си задължения в района. Той веднага спрял дрифтъра за проверка, като му обяснил какво нарушение е извършил, при което той заявил, че много съжалява. На С.П.П. бил съставен акт, а въз основа на него – наказателно постановление, разкава ТВН.

Санкционираният водач обжалвал наказателното постановление, но Районният съд не приел възражението му, че думата „дрифт“ – „инг“ няма законово дефиниране в § 6 от ЗДвП и потвърдил наложената санкция.

Определението подлежи на обжалване пред Административен съд – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари