Дрифтаджии превръщат заснежен път в състезателна писта

0
Има места за този спорт и те не са пътят за Витоша, казва Данаил, подал сигнал за опасните действия
Има места за този спорт и те не са пътят за Витоша, казва Данаил, подал сигнал за опасните действия Видео: NOVA

Има места за този спорт и те не са пътят за Витоша, казва Данаил, подал сигнал за опасните действия

Опасен дрифт във Витоша. За това алармира зрител на NOVA. Според него, след като падне първия сняг, пътят от столичния квартал “Драгалевци” до хижа “Алеко” става изключително атрактивен за любителите на дрифта, които обаче често изхвърчат от пътя.

“При падане на първия сняг се качват хора с всякакви автомобили, които дрифтят. Не се съобразяват с нищо. Това е евтин дрифт. Има места за този спорт и те не са пътя за Витоша, каза Данаил, подал сигнала.

По този начин настилката се заледява и става предпоставка за сериозни инциденти.

“Пътят става като огледало. Сутрин не могат да се качат автобусите от градския транспорт”, алармира Данаил.

“Често се случва през нощта, когато фирмата за обработка на пътя започва работа, да срещне такива дрифтаджии с различни видове автомобили, някои от тях - самокатастрофирали. Повечето от тях са неправоспособни”, каза Красимир Димитров, директор на “Аварийна помощ и превенция” към СО.

Той апелира всички, които срещат такива автомобили, да сигнализират на тел. 112.

Тъй като пътят се намира в природен парк, се обработва само с пясък. Поради тази причина ледът, който се образува след дрифтовете, не може да бъде разтопен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари