Дрифт по „Борисова“ остави семейство без кола за 3 месеца

4
Младият шофьор се фукал пред две мадами, но имало и полицаи на метри от него
Младият шофьор се фукал пред две мадами, но имало и полицаи на метри от него

С дрифт "слънце", при който колата се върти около оста си в кръг, се изфукал пред две мадами млад шофьор.

Не знаел обаче, че на метри от него са полицаи, които станали неволни зрители на зрелищното му изпълнение насред ул."Борисова". А когато разбрал каква публика е имал, младежът се стъписал.

Случаят е от май тази година, когато водачът взел назаем колата. Макар да не била негова, не се притеснил да я използва за опасни среднощни демонстрации. И въпреки че след дрифта никой не пострадал, от полицията решили да спрат автомобила от движение за 3 месеца. От принудителната административна мярка потърпевшо се оказало семейство с малко дете, защото те реално били собственици на колата. Заради санкцията се наложило да станат пешеходци, тъй като автомобилът им бил блокиран, пише вестник Утро.

Според тях обаче не е редно те да носят последствия от фриволното поведение на шофьора, още по-малко, че никой от тях не се е возил в колата с него, а просто му гласували доверие и му дали назаем автомобила си.

Според съда на първа инстанция обаче наказанието е правилно и цитира закона, в който се казва, че субект на принудителна административна мярка е всеки собственик на МПС, чийто автомобил се управлява от лице в несъответствие с предназначението на пътя. Затова потвърди временното спиране на колата от движение, но решението може да се обжалва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари