Драстичен спад в цената на петрола

2
Драстичен спад в цената на суровия петрол на международните пазари
Драстичен спад в цената на суровия петрол на международните пазари

Драстичен спад в цената на суровия петрол на международните пазари

Драстичен спад в цената на суровия петрол на международните пазари. За последните 2 месеца средната цена на нефта е паднала с близо 20 долара. В същото време на колонките у нас отчитаме средно с 15 стотинки по-ниски цени на бензина и дизела.

За да спести от гориво, преди две години Даниела си е купила малка и икономична кола.

„За да си напълня резервоара отиват към 110 лева, което ми стига за месеца, защото колата ми е икономична. Но за по-големите коли е много-скъпо”, казва тя.

Според нея колата ѝ в градски условия харчи значително по-малко от повечето коли. Това обаче не я спасява от ежемесечното търсене на бензиностанцията с най-ниска цена, информира NOVA.

За последните 2 месеца средната цена на суровия петрол - ключов компонент в изработката на бензин и дизел, е паднала с близо 20 долара на барел. За същият период цената на колонката е спаднала с 15 стотинки. Според експерти, до празниците цените ще паднат още

„За празниците ще виждаме цени в диапазона на 2.40 до 2.60 макс на колонката за светли горива”, казва Димитър Хаджидимитров, собственик на верига бензиностанции.

По думите му при рязък спад в цената на суровия петрол отнема време това да се отрази на колонката, защото първо трябва да се изчерпят количествата, купени по-скъпо.

Според енергийният експерт Мартин Владимиров цената, на която рафинерията в Бургас продава горива на бензиностанциите е завишена, имайки предвид по-ниските цени на руския петрол, който България все още има право да използва.

„Цената на суровия петрол е ниска, но крайните цени не са, все едно компанията е използвала нормален петрол на средна европейска цена.“

Към момента руският петрол е със средно 12 долара по-евтин от европейския.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари