Антон Радичев: Когато ми свърши горивото, спирам да карам!

1
Политиците отново ни дадоха обещания, които отидоха на вятъра
Политиците отново ни дадоха обещания, които отидоха на вятъра Снимка: БГНЕС / Архив

Политиците отново ни дадоха обещания, които отидоха на вятъра

"Когато ми свърши горивото, спирам да карам! Преди Нова година си заредих колата догоре, използвайки отстъпката от 25 стотинки. Политиците взеха глупавото решение да премахнат намалението и отново ни дадоха обещания, които отидоха на вятъра. С тези високи цени на горивата и същевременно ниски заплати на хората ще им е много трудно да се справят, почти невъзможно в момента."

Това с мъка на сърцето сподели Антон Радичев по повод края на отстъпката от 25 стотинки за зареждане на гориво, цитиран от България Днес. Антикризисната мярка можеше да се използва за последно на 31 декември 2022 г.

Спирането на помощта предизвика километрични опашки на бензиностанциите в последния ден на годината. Първоначално бе прието отстъпката да се прилага до изчерпване на заложените в бюджета 150 милиона, като впоследствие за нея бяха отпуснати още 38 милиона лева, за да продължи до края на 2022 г. Служебното правителство подготвяше продължаване на компенсацията до 31 януари, а след това и за най-бедните българи, но това така и не се случи.

Според легендарната треньорка по гимнастика Нешка Робева депутатите ни залъгват, за да успокоят обстановката.

"Тъкмо свикнем с високата цена, и тя се вдига още и се въртим в омагьосан кръг. Като активен шофьор редовно използвах отстъпката. Зареждам гориво в Ботевград, защото е най-евтино. Но не знам докога ще издържи човекът от бензиностанцията, защото споделя, че заради ниските цени, които поддържа, често получава заплахи", разказа разочарована Робева.

И допълни: "Цената не удря само превозното средство, удря всичко - хлябът скочи, въпреки че падна ДДС-то, цената на газа също отива нагоре. Политиците само ни баламосват. Внушават ни, че трябва да помагаме, но ние сме избрали тези управници да помогнат най-вече на собствения си народ и да се грижат за нашите интереси, а не за собствения си джоб и благоденствие", категорична е легендарната треньорка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари