Драконовски мерки за сигурност на протеста срещу назначаването на Гешев

0
Присъстващите около хиляда души бяха заобиколени отвсякъде от полицаи и служители на жандармерията
Присъстващите около хиляда души бяха заобиколени отвсякъде от полицаи и служители на жандармерията Снимка: Георги Кожухаров / Дневник

При драконовски мерки за сигурност премина поредният протест срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор в София.

Присъстващите около хиляда души бяха заобиколени отвсякъде от полицаи и служители на жандармерията, съобщи Дневник.

Присъствали на предишните протести подчертаха, че такова полицейско присъствие до сега не е имало. Шествието, което започна от Съдебната палата и завърши пред бившия партиен дом премина спокойно, без провокации. Както и при предишни протести имаше и светлинно шоу.

То даде и името на шествието: "Светлината пробива мрака!". Организатор на протеста беше гражданското сдружение "Инициатива Правосъдие за всеки". Маршът се проведе в навечерието на заседанието на Висшия съдебен съвет, който утре ще изслуша и гласува за нов главен прокурор с единствен кандидат сегашния заместник на Цацаров - Иван Гешев.

За утре "Правосъдие за всеки" призовава гражданите за подкрепа на протеста на сдружение БОЕЦ пред сградата на Висшия съдебен съвет от 9.30 ч. на ул. "Екзарх Йосиф" №12. В обръщение към гражданите, разпространено ден преди протеста, се посочва, че утре е денят на истината или денят на позора.

© Георги Кожухаров

"Денят, в който ще се определи бъдещето ни като държава за дълъг период от време. И не толкова, защото това е денят на избора на нов главен прокурор, а най-вече защото това е денят, в който ще стане ясно дали съдебната власт ще може да се откачи от примката на мафията и олигархията, дали ще живеем в правова и демократична държава или в подобие на полицейска диктатура, облечена в обслужващи червени тоги!", се казва в него.

© Георги Кожухаров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари