Драгомир Стойнев: Служебният кабинет ражда кризи, които рушат доверието на гласоподавателите

0
За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че той не изпълнява ангажиментите
За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че той не изпълнява ангажиментите Видео: NOVA

За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че той не изпълнява ангажиментите

Служебният кабинет ражда нови мини кризи, които рушат доверието на гласоподавателите”. Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Така Стойнев отговори на въпроса защо левицата иска вот на недоверие към служебното правителство.

По личното му мнение най-подходящата фигура за служебен министър председател би бил управителят на БНБ.

Знам, че има проблем с ЕЦБ. Къде бяха нашите известни законотворци, променяйки Конституцията, слагайки управителя на БНБ като възможен бъдещ министър-председател. „Великолепната четворка” – Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Христо Иванов направиха така, че промениха Конституцията и проблемите станаха все по-тежки и нерешими. А между тях има двама юристи, които носят най-голямата вина”, каза Стойнев.

За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че и той не изпълнява своите ангажименти. „Имаше един цирк за няколко минути, когато той не пожела да внесе доклада за „Боташ” в пленарна зала и по този начин нарушаваше правилника на НС”, заяви Стойнев.

Всички видяхме как лидерът на ГЕРБ дава указания на министър-председателя. За нас това е недопустимо”, каза още Стойнев.

Относно предложението на Димитър Главчев сам да поеме МВнР, Стойнев каза: „Ситуацията става от комична по-комична”. „Тази криза е следствие от нарушения диалог между политическите партии, но и от нарушен диалог между президента и правителството. Когато има служебен кабинет, страстите се успокояват. А сега страстите се задълбочават, г-н Главчев пожела още една длъжност. След няколко дни започваш да сменяш министрите, без да обясняваш каква е причината и сега да искаш сам да се нагърбиш с такава сериозна политическа задача – това е несериозно”, каза Стойнев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари