ДПС ще подкрепи прекратяване на дерогацията на руски петрол

0
ДПС искат правителството да защити националния интерес и българските граждани
ДПС искат правителството да защити националния интерес и българските граждани Снимка: Пресцентър ДПС

ДПС искат правителството да защити националния интерес и българските граждани

ПГ на ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за прекратяване на дерогацията за преработка на руски петрол на “Лукойл Нефтохим Бургас”, защото това е въпрос от стратегическо значение за България и българските граждани.

В позиция, разпространена до медиите се заявява: "Гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае много ясно на чия страна са парламентарните партии и коалиции – на страната на гражданите и евроатлантизма или на страната на “Лукойл”, Русия и финансирането на войната срещу Украйна.

Въпреки предприетите мерки и действия за изпълнение на санкционния режим, наложен от ЕС, работата на рафинерията остава непрозрачна, продължава да се стреми към запазване на монополното си положение на българския пазар, което се отразява негативно върху хората и бизнесите и не изпълнява ангажиментите си към бюджета на страната, с което ощетява фиска.

Очакваме от компетентните органи да предприемат необходимите действия за бързо установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с рафинерията и дейността ѝ.

Още в понеделник ще изискаме доклади от шефовете на митниците и НАП, с които да информират Парламента какво се случва в “Лукойл” - заобикалят ли се санкциите, плащат ли си данъците. Остават открити въпросите за назначаването на особен представител и как държавата си изпълнява правата като държател на златната акция, чрез своя представител в Надзорния съвет на “Лукойл”.

Задължение на правителството е да защити националния интерес и българските граждани, се казва в прессъобщението на ДПС.

Като част от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание ще настояваме за ефективни, решителни и бързи действия от страна на изпълнителната власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    Боже, и свини ли ни...
    Дано изсъхнат ръцете на онези, пуснали глас за идиотите от "сглобката"! Толкова простотия не е имало до сега! Анадънму и Анатема вам!👹👹👹👹
  • 2
    1
    Читател
    Този може и да не знае значението на думата дерогация,но нали е залепен за герб,гласува машинално.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари