ДПС и НДСВ заедно на изборите

0
ДПС предложи на залязващата НДСВ общи кандидати за кметове и общински съветници
ДПС предложи на залязващата НДСВ общи кандидати за кметове и общински съветници

ДПС предложи на залязващата НДСВ общи кандидати за кметове и общински съветници на места в страната. Идеята лансира лидерът на движението Лютви Местан след заседание на Централния съвет. Според него това е поливариантност на политическото взаимодействие.

От думите му стана ясно, че ДПС цели консолидиране на либералните гласове у нас, като подчерта, че партията е отворена към представителите не само на НДСВ, но и на други политически сили от центристкото семейство.

Лидерът на партията не изключи столичната партийна организация да излъчи кандидат за кмет на столицата от името на формацията. Много е вероятно партията да издигне свои кандидати за кметове на големите областни градове, както стана ясно от отговора на Местан. Ако питате дали това ще се случи, по-скоро да, подчерта той.

Категорично съдружие не е възможно с Атака и ПФ. Към нито една останала формация нямаме затворени врати, каза Лютви Местан. На никого няма да предлагаме непоискана подкрепа, изтъкна той.

Днес Централният съвет на ДПС утвърди и критериите за кандидат-кметове. Умението за работа в екип, управленчески качества, готовност за реформа в местната власт са сред най-важните. 

Местан е доволен от вътрешната демокрация в партията и от това, че централното ръководство не спускало на структурите си готови безалтернативни номинации. 43 души влизат в централния изборен щаб на формацията.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари