ДПС: Долу ръцете от НОИ

0
Според Деница Сачев ръстът на пенсиите ще бъде изяден от инфлацията
Според Деница Сачев ръстът на пенсиите ще бъде изяден от инфлацията Снимка: БГНЕС

От ДПС изтъкнаха, че управляващите си играят със страховете на хората

Бюджетът е разумен, базиран на икономическия растеж. Това заяви председателят на социалната комисия в Народното събрание Искрен Арабаджиев по време на дебатите по първо четене на бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО). Не е лека задачата да се справим с дисбалансите в системата, подчерта той. До юли, както увери Арабаджиев, управляващите щели да представят конкретни мерки за реформа в пенсионната система, предаде News.bg

От ДПС изтъкнаха, че управляващите си играят със страховете на хората.

Елисавета Белобрадова от ДБ декларира подкрепа на формацията за бюджета на ДОО. 70% от жените се възползват от обезщетението за втората година от майчинството, по думите й. Държавата е длъжна да осигури възможност на родителите да отглеждат децата си, смята народният представител. Между първо и второ четене ДБ щели да организират дискусия за увеличаването на максималния осигурителен доход.

Хасан Адемов от ДПС подчерта, че бюджетът на ДОО е един от най-важните бюджети. Долу ръцете от НОИ, призова той. Адемов изтъкна, че с увеличение от над милиард за пенсии управляващите успели да ядосат пенсионерите, а затова, по думите му, се изисквало голямо умение. Рекордно ниво на инвестиционните разходи се залагало, според него. Той предупреди за диспропорциите в пенсионната система. Няма пенсионна реформа, която да е направена за 3 или 6 месеца, предупреди Хасан Адемов.

ДПС не подкрепя бюджета на ДОО.

Красимир Вълчев поиска секторът на информационните технологии да бъде изключен от увеличаването на максималния осигурителен доход. Благодарение на информационния сектор можем да постигнем полицентричен модел на развитие, изтъкна депутатът от ГЕРБ. Дебат се разрази и за увеличаване на осигурителния доход за земеделските стопани. От ПП се защитиха, заявявайки, че който внася по-малко в осигурителната система, няма как да очаква по-висока пенсия. Бюджетът на ДОО влошавал финансовата стабилност на осигурителната система, според Деница Сачева. Ръстът на пенсиите щял да бъде изяден от инфлацията, по думите й. ГЕРБ предлага отпадане на тавана на пенсиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари