ДПС: Ако има ротация, ние ще бъдем фактор на стабилност

1
Това заявиха съпредставителят на ДПС Джевдет Чакъров и зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев
Това заявиха съпредставителят на ДПС Джевдет Чакъров и зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев Снимка: БГНЕС

Това заявиха съпредставителят на ДПС Джевдет Чакъров и зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев

"Държавата трябва да има стабилност и предвидимост. Ако двете управляващи коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се разберат, има ротация и следващ кабинет, ние ще продължим да бъдем фактор на стабилност."

Това заявиха съпредставителят на ДПС Джевдет Чакъров и зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев пред президента Румен Радев в началото на днешните консултации, предаде БГНЕС.

Нашата позиция не се е променила за това да се намери отново формула за управление на страната в настоящия момент с оглед и на политическата ситуация в страната, и в геополитическата ситуация, заяви Чакъров и добави: Нашата подкрепа е била винаги предвидима и последователна. Съпредседателят на движението открои основните цели на ДПС - Шенген и Еврозоната.

Подкрепяли сме това правителство основно по отношение на политиките, свързани с нашия европейския път и европейски хоризонт на страната ни, както и членството в НАТО, допълни той.

"Същевременно бих искал да кажа, преследвайки големите цели, трябва да обърнем внимание на дневния ред на хората и стандарта на живот. Тази наша политика за европейския път за развитие и либералната идеология ще бъдат и за в бъдеще. Надяваме се основните субекти да намерят формулата. Ако не, винаги има възможност да се намери друга конфигурация, но тя ще бъде доста трудна", заяви Чакъров.

От своя страна Йордан Цонев също потвърди, че ролята на ДПС в първите 9 месеца на кабинета "Денков-Габриел".

"Имахме конструктивна роля и в съставянето на този кабинет", добави Цонев.

"ДПС изпълни своите ангажименти. Ако двете управляващи коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се разберат, има ротация и следващ кабинет, ние ще продължим да бъдем фактор на стабилност", каза още Йордан Цонев.

Председателят на движението Джевдет Чакъров поздрави всички мюсюлмани с настъпването на Рамазана, а президентът Радев изрази надежда, че тази вечер ще ги види отново на традиционната вечеря ифтар, която дава ежегодно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    hgsah
    ДПС е фактор на корупция! ДПС не трябва да бъде в парламента занапред. ДПС е тумор, който докара ГЕРБ като метастаза и България е цялата в тумор! Нима ДПС не разбира, че е време да напусне парламента, за да се прочисти управлението от мафията по всички структури на властта?! Никой политик не се интересува от редовия българин. Затова и подчиненият им конституционен съд възпира всяка инициатива, която е от редовия българин. Не става дума дали обществото иска ЕС и Нато за референдуми, а властта не се интересува какво иска българинът, тя сама решава чрез ходения до посолства, а после казаното им какво да прави - властта съобщава на обществото. Пирамидата е обърната. Обществото трябва да решава, а не обратното! Конституционният съд е притурка на властта! Нито един българин не може да каже, че дори само една институция в държавата работи за гражданите по справедлив начин, защото няма справедливост. Не ни трябва демокрация, а ни трябва народът да управлява, а не тези, които са там горе и пренебрегват всички онези извън властта. Искаме ли промени в конституцията?! Искаме ли да участваме във войни?! Искаме ли евро?! Искаме ли Десислава Атанасова и белазелокоф в КС?! Защо няма допитване до СУВЕРЕНА и решението на СУВЕРЕНА да е РЕШАВАЩО?! Властта не иска този начин на управление... как ще прибира комисионни по този начин и как да слугува на посолства по този начин, ако народът директно и нарежда чрез взети решения от народа...
  • 1
    5
    Кумуно-депесарец
    Ние вярваме само на Дурхан Ментата и на Кумундрелия Лъжата!
  • 1
    4
    Бре!
    Та колко години вече ЙЦ- ментата е депутат ? Май станаха 30. Години. В 11 броя НС.
  • 5
    3
    daskal
    Йордан Цонев-Ментата! Такова христоматийно, емблематично, уникално ЛЕКЕ! Удивителен боклук! Съпредседател! Фактор на стабилност! Най-странното е, че сред подкрепящите ДПС има много честни и свестни хора. Кой, как и защо допусна Ментата и Шиши да станат лица и лидери на движението?!
  • 5
    2
    Българин
    Ще бъдат фактор за крадене.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари