Доживотен затвор за подсъдим за убийство

1
43-годишният криминално проявен пребил до смърт от ревност
43-годишният криминално проявен пребил до смърт от ревност Снимка: Dunavmost

Жестокият побой се случи преди две години в центъра на Ветово

Петчленен състав на Окръжен съд – Русе осъди 43-годишния Пламен П. на доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване за извършеното предумишлено убийство в условията на опасен рецидив.

Подсъдимият е осъждан общо 7 пъти за кражби, грабеж, хулиганство, закана с убийство, умишлено причиняване на средна телесна повреда и умишлено убийство. Последно е излязъл от затвора през 2014 г. Пострадалият И. А. също бил многократно осъждан. На 20.09.2018 год. подтикнат от ревност и солидно количество алкохол, Пламен решил да убие И. А. Взел здрава дървена пръчка и му нанесъл няколко удара с нея по главата. Пострадалият бил с гръб и не очаквал нападението. След първия удар опитал да се предпази с ръце от следващите, като по този начин получил счупвания на няколко пръста, кръвонасядания по ръцете и тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки проведеното лечение, на 10.10.2018 год. починал.

Присъдата, с която подсъдимият Пламен П. е осъден на доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване, може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари