Доцент Кунчев: Приключването на пандемията е голяма грешка

0
По думите му към момента в България и цяла Източна Европа ситуацията е добра. Но това, което се случва в Западна Европа, е обезпокоително
По думите му към момента в България и цяла Източна Европа ситуацията е добра. Но това, което се случва в Западна Европа, е обезпокоително Видео: NOVA

Предлагах извънредната обстановка да продължи до 15 май, заяви главният държавен здравен инспектор

 „Заболеваемостта е ниска и тенденцията е добра. Всички се надяваме това да е краят на пандемията. Но не е, със сигурност. Приключването на пандемията е голяма грешка. Ще направим глупост, ако се държим така, че да върнем заболеваемостта на високи нива, пак да напълним болниците и да сме принудени да върнем до това да въвеждаме нови мерки”. Това коментира в предаването „Карай направо” по NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.  Той обясни, че у нас жертвите на пандемията дотук са над 36 500.

По думите му към момента в България и цяла Източна Европа ситуацията е добра. Но това, което се случва в Западна Европа, е обезпокоително. 

„Аз като главен държавен здравен инспектор и министерството като такова внесохме като проект на решение удължаването на тази обстановка до 15 май”, обясни доц. Кунчев. Въпреки това не било фатално, че не е удължена.

Относно вируса, който циркулира в момента, доц. Кунчев обясни, че той не е за подценяване – с висока температура, рязко начало, държи по 2-3 дни. Не вярва обаче да се стигне до висока вълна на епидемията. В момента най-много болни има в големите градове. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари