Доц. Ангел Кунчев остава на поста си

0
Разговори не са водени нито с него, нито с проф. Мира Кожухарова, чието име беше спрегнато за поемане на поста
Разговори не са водени нито с него, нито с проф. Мира Кожухарова, чието име беше спрегнато за поемане на поста Снимка: БТА

Разговори не са водени нито с него, нито с проф. Мира Кожухарова, чието име беше спрегнато за поемане на поста

Информация, че главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще бъде уволнен от здравния министър д-р Стойчо Кацаров, а мястото му ще заеме друг експерт по епидемиология - проф. Мира Кожухарова, се обсъжда в социалните мрежи. Новината съобщи здравният сайт skener.news снощи, но за момента нито една от засегнатите страни не я потвърждава.

"Към момента няма взето такова решение", отговориха на запитването на "24 часа" от Министерството на здравеопазването.

Пред медията ни доц. Кунчев също сподели, че не знае нищо по въпроса, както и че с него разговори не са водени.

По информация на "24 часа" вчера в министерството среща с проф. Мира Кожухарова действително е имало, но на нея ѝ е било предложено да стане съветник по епидемиологична обстановка.

Самата проф. Кожухарова също отрече с нея да са водени разговори да поеме поста главен държавен здравен инспектор.

"Няма такива работи, аз съм излязла от активна дейност. В момента основно се занимавам с лекции от време на време", обясни тя.

"Аз с удоволствие давам съвети, когато са ме потърсили и попитали и съм готова да посъветвам всеки, който чувства че има нужда от съвет от мен. Старото ръководството на министерството не ме е търсило, ако новото ми поиска съвет, ще им дам. Срещала съм се министър Кацаров. С него се познаваме от много години, откакто беше заместник-министър. Говорили сме си, но не е ставало дума да изготвям становище или нещо друго, но съм готова да го направя", коментира тя и информацията за среща с нея вчера в министерството и предложението да стане съветник по епидемиология.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари