Дори Съединението не успя да обедини политиците в Русе

2
Пенчо Милков​: Да бъдем свободни, добри, единни и отговорни пред бъдещето на родината. Силата ни е в обединението
Пенчо Милков​: Да бъдем свободни, добри, единни и отговорни пред бъдещето на родината. Силата ни е в обединението

Пенчо Милков​: Да бъдем свободни, добри, единни и отговорни пред бъдещето на родината. Силата ни е в обединението

С празнична церемония и полагане на венци пред Паметника на загиналите в сръбско-българската война русенци отбелязаха 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Присъстваха и част от кандидатите за депутати от листите на различните политически сили, като впечатление направи, че дори и Съединението не стана повод за обединение. Представителите на една от политическите партии не отидоха при останалите си колеги, където по протокол застават официалните лица и гостите, въпреки отправената им покана и от организатори, и от колеги, предаде Русе Медиа.

По традиция церемонията започна под звуците на тържествени маршове в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Слова произнесоха областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков.

„137 години след Съединението на двете български територии има какво да желаем по отношение на единността си. И нека не само на днешния ден се взираме в примера на родолюбците преди нас и поставяме доброто на България на първо място. Да бъдем свободни, добри, единни и отговорни пред бъдещето на родината. Силата ни е в обединението“, каза кметът Пенчо Милков.

Празничната церемония завърши със служение на Н.В.Пр. Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия и полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Своята почит с венци и цветя отдадоха кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев и техните заместници, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, представители на политическите сили, ученици от русенските училища и граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Батко Златко
    Златане, бате, много насериозно сте се взели! Недейте, че е много лошо, когато паднеш отвисоко.
  • 1
    1
    Златан Златанов
    Нека сме наясно. Има две партии: ВЪЗРАЖДАНЕ и всички останали. Точно ние от ВЪЗРАЖДАНЕ не отидохме при представителите на чуждите разузнавателни централи в България, които доведоха страната до положението на африканска държава, разположена в Сахара. Точно ние сме истинският глас народен и нам е възложена историческата мисия да отсечем плевелите на Сорос, избуяли в полето на българския политически живот през последните 33 години:
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари