Донка Ангъчева стана жена на годината в Австрия

3
Родената в Пловдив Ангъчева е изключително успешен музикант
Родената в Пловдив Ангъчева е изключително успешен музикант Снимка: Личен архив на Ангъчева

Родената в Пловдив Ангъчева е изключително успешен музикант

Родената в Пловдив пианистка Донка Ангъчева е „Жена на годината“ в категория „Изкуство и култура“ на Look business awards, които всека година се раздават във Виена, съобщиха нейни близки, цитирани от БТА.

Донка Ангъчева е номинирана като Bösendorfer артист, много успешен европейски музикант, съпруга, майка на две деца и жена предприемач, създател на инициативата Die Kunst in Österreich lebt weiter („Изкуството в Австрия продължава да живее“).

Наградите в 10 категории бяха раздадени на церемония, състояла в Almanac Palace, във Виена.

Щастлива съм, че съм носител на наградата Business Woman Award, в категорията за изкуство и култура на известното списание Look, Австрия, за усилията ми в различни благотворителни събития, както и основаването на моята артистична инициатива „Изкуството продължава да живее” и бих искала да благодаря за това признание и най-вече за гласуваното доверие”, казва Донка Ангъчева.

През октомври българската публика ще има възможност да слуша на живо пианистката. Тя ще изнесе рецитал, съвместно с цигуларката Лидия Байч. Това ще е първият им общ концерт в България – той е част от фестивала на изкуствата „Порт прим арт фест“. Събитието е голямата гала вечер на форума и ще се състои на 7 октомври 2023 г. (събота) в Културен дом НХК. Концертът ще включва произведения от Едвард Григ, Фридрих-Макс „Фриц“ Крайслер и Астор Пиацола.

Два дена по-рано, на 5 октомври е бургаската премиера на филма Appassionata, в който журналистът Георги Тошев разказва за живота, музиката и кариерата на Донка Ангъчева.

На 7 ноември 2023 г., Донка Ангъчева ще бъде гост на дамския форум Forbes – The Sky is the limit, в София.

През декември във Виена е четвъртото издание на инициативата на Донка Ангчева – Die Kunst in Österreich lebt weiter („Изкуството в Австрия продължава да живее“).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари