Доналд Тръмп се закани да изнесе данни за изборни измами в Джорджия

0
До този момент съдилища и щатски проверки отхвърлят твърденията на бившия президент за фалшификация на вота през 2020
До този момент съдилища и щатски проверки отхвърлят твърденията на бившия президент за фалшификация на вота през 2020 Снимка: Кадър Фейсбук

До този момент съдилища и щатски проверки отхвърлят твърденията на бившия президент за фалшификация на вота през 2020

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че на 21 август ще изнесе подробни данни за по думите му измами в щата Джорджия на изборите през 2020 г., предаде Ройтерс, като се позова на негов пост в социалната му мрежа "Трут соушъл".

След поражението си на изборите през 2020 г. Тръмп многократно е правил неверни твърдения, че на тях е имало масови фалшификации. Тези твърдения бяха отхвърлени от съдилища, щатски проверки и членове от собствената му администрация, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно Карлос Де Оливейра, помощникът на Тръмп, който е управител на имението му Мар а Лаго в Палм Бийч в щата Флорида, пледира днес невинен в щатския федерален съд по повдигнатите срещу него обвинения, че се е опитал да помогне на бившия президент на САЩ да скрие секретни документи, взети при напускането на поста, съобщават американските медии.

Екипът на специалния прокурор Джак Смит, под чийто надзор се провеждаше разследването, обвини служителя му Карлос де Оливейра, че е участвал в заговор с Тръмп и личния му помощник Уолт Наута, за да осуети разследване относно запазването на документите от Тръмп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари