Доналд Тръмп: Който не иска мита, да мести заводите си в САЩ

0
Правете и произвеждайте своите стоки и продукция в старите добри Съединени щати. Това е толкова просто!
Правете и произвеждайте своите стоки и продукция в старите добри Съединени щати. Това е толкова просто!

Американският президент заплашва Китай, че ще стане още по-лошо, ако чака да изтече мандатът му.

Преместването на производството от чужбина в САЩ е "простият начин" другите държави да избегнат американските мита, заяви в събота президентът на САЩ Доналд Тръмп.

"Такъв прост начин да се избегнат митата? Правете и произвеждайте своите стоки и продукция в старите добри Съединени щати. Това е толкова просто!", написа той в своя профил в Туитър.

Тръмп заяви в петък, че САЩ и Китай възнамеряват да продължат търговските преговори въпреки въведените нови американски мита върху китайски стоки. Американският ръководител каза, че тези тарифи "могат да бъдат отменени или да не бъдат отменени в зависимост от по-нататъшния ход на преговорите".

Той нареди също така да се въведат допълнителни мита върху продукция от КНР за още 300 млрд. долара. Това стана на две стъпки в един ден: сутринта бяха увеличени митата от 10% на 25% за около 200 млрд. долара китайски внос. По-късно през деня Тръмп нареди да бъдат увеличени и митата върху целия останал внос от Китай, който се оценява на около 300 млрд. долара

На 5 май Тръмп съобщи, че от 10 май американските мита върху китайската продукция ще бъдат повишени, защото търговско-икономическите преговори с КНР "се движат много бавно". На 7 май представителят на САЩ в Робърт Лайтхайзър се оплака, че Пекин са отказва от постигнатите вече договорености на консултациите по търговските въпроси.

"Тръмп предупреди Китай в Туитър, че сделката може да стане "много по-лоша" за Пекин, ако трябва да бъде договорена по време на втория му президентски мандат. Той предположи, че Китай може би се чувства губещ на преговорите и затова "може да изчака" изборите през 2020 г. с надежда, че ще бъдат спечелени от кандидата на демократите, но ще направи погрешен залог, защото Тръмп е убеден, че отново ще бъде победител.

"Те (КНР) могат да почакат до следващите избори (в САЩ), които ще бъдат през 2020 г., с надеждата да им потръгне и демократ да победи. При такава ситуация те ще продължат да ограбват САЩ в размер на 500 млрд. долара годишно. Единственият им проблем е, че не знаят, че възнамерявам да победя, и тогава сделката ще бъде за тях много по лоша, ако бъде сключена през втория ми мандат. Би било разумно от тяхна страна да действат още сега."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари