Доналд Тръмп е регистриран в затвор в Атланта

1
Доналд Тръмп е първият американски президент, срещу когото са повдигани наказателни обвинения
Доналд Тръмп е първият американски президент, срещу когото са повдигани наказателни обвинения Снимка: Facebook

Доналд Тръмп е първият американски президент, срещу когото са повдигани наказателни обвинения

Доналд Тръмп пристигна в Атланта, за да се предаде и да бъде сниман в затвора на окръг Фултън по съдебното дело, водено срещу опитите през 2020 г. на бившия президент на САЩ за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Частният самолет на Тръмп кацна в 19:03 часа местно време на летище "Хартсфийлд-Джаксън" в Атланта, след което кортежът му се отправи към затвора на Фултън, за да премине през стандартните процедури за арест по множество обвинения в тежки престъпления.

Сред събралите се десетки негови поддръжници пред сградата на затвора, които издигаха лозунги в подкрепа на Тръмп и американски национални знамена, бе конгресменката републиканка от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн, една от най-изявените му поддръжнички в Конгреса на САЩ.

77-годишният Тръмп вече е навлязъл в неизследвана територия като първият бивш президент на САЩ, срещу когото са били повдигнати наказателни обвинения, макар и четирите дела, заведени срещу него, да не са навредили на позицията му на фаворит в надпреварата за номинацията на Републиканската партия, за да се изправи на изборите през ноември 2024 г. срещу сегашния президент демократ Джо Байдън.

Бизнесменът и превърнал се в политик звезда от риалити шоу ще се присъедини към редиците на гангстера Ал Капоне, певеца Франк Синатра и други американски знаменитости от висок ранг, които са позирали за снимки в затвора, коментира Ройтерс.

Агенцията допълва, че снимката със сигурност ще бъде масово разпространявана както от противниците на Тръмп, така и от неговите поддръжници.

"Искаме да я сложим на тениски. Ще се разпространи в целия свят. Ще бъде по-популярна от образа на Мона Лиза", каза 30-годишната Лора Лумър, бивш кандидат за конгресмен от Републиканската партия, която заедно с други поддръжници на Тръмп още от сутринта го чакаше пред затвора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари