Доналд Тръмп: Аз също имам Ядрен бутон, но е много по-голям и по-мощен

0
Нов сблъсък между президента на САЩ и тоталитарния лидер
Нов сблъсък между президента на САЩ и тоталитарния лидер Снимка: Reuters

Нов сблъсък между президента на САЩ и тоталитарния лидер след телевизионно обръщение на Ким, в което той твърди, че ключови цели в САЩ са в обсега на ядрените оръжия на Северна Корея и на бюрото му постоянно стои бутона за изстрелването им.

"Севернокорейският лидер Ким Чен Ун току що каза, че "Ядреният бутон е на бюрото ми по всяко време". Може ли някой от този изтощен и останал без храна режим да го информира, че аз също имам Ядрен бутон, но е много по-голям и по-мощен от неговия, и моят Бутон работи!"

Американски експерти смятат, че програмата на Ким за ядрено оръжие вече е създала достатъчно мощни бомби, но програмата за балистични ракети все още не може да ги прати до континенталните щати. През миналата 2017-та година севернокорейци работиха усилено върху удължаване на обсега на своите ракетии, но постепенно намалиха броя на тестовете заради натиска от международната общност.

Според Тръмп санкциите на ООН срещу режима в азиатската страна вече дават резултати. Другите световни лидери обаче се притесняват от "дипломатичния" тон на американския президент към севернокорейския лидер и покачващото се напрежение между двете ядрени сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари