Домусчиев: Кражбите в енергетиката на прокуратурата

0
Ще следим целия процес и се надявам да има осъдени, защото това е безобразие
Ще следим целия процес и се надявам да има осъдени, защото това е безобразие

"Парите ни ще продължават да отиват в енергийната мафия, не за нови работни места. Имаме фалшива пазарна среда, изпълнена с корупция и схеми,"председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев по повод протестите на синдикати и работодатели срещу вдигането на цената на тока.

"От 1 август бизнесът ще трябва да плаща средно между 13,5 и 17,5% повече, отколкото сега. За потребителите ниско напрежение увеличението ще е 13,5%, а за високо напрежение - 17,5%. Това се получава, след като добавката "Задължение към обществото" скача двойно и става най-скъпата в Европа след Дания. Такъв скок на електроенергията бизнесът не може да приеме и затова излиза отново на национален протест през септември," категоричен е Домусчиев.

"Има много хора, които в годините са подписвали неизгодни договори. В момента работодателските организации и синдикатите правим доста задълбочена проверка. Аз лично се ангажирам през септември да я внеса при главния прокурор Сотир Цацаров. Ще следим целия процес и се надявам да има осъдени, защото това е безобразие. Ще изпратим цялата информация, с която разполагаме за подписването на договори от определени политици и министри с т. нар. американски централи и всички злоупотреби с ВЕИ-тата.

Ще искаме да се разследва и да се търси отговорност от политиците, тъй като американците какво са виновни.

Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Работодателските организации ще сезираме и Комисията за конфликт на интереси.При всички положения депутати като Рамадан Аталай не трябва да участват при вземане на решения на тема Енергетика. Факт е, че преференциите за оборската тор станаха възможни с тяхното лобиране," обясни още Домусчиев.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари