Докога с нашите пари ще ни правят на маймуни!?

5
Хората се чудят как да оцелеят, а други правят пари на техен гръб
Хората се чудят как да оцелеят, а други правят пари на техен гръб

Тъй като според Онуй просперираме, вдигат цената на водата почти навсякъде. Хората се чудят как да оцелеят, а други правят пари на техен гръб. Преди да вдигат цената на водата, да вземат да си оправят тръбите, по които половината вода изтича в земята. Ама е по-лесно да се дават за заплати и бонуси, а ние да плащаме за безхаберието им.

Всеки ден правителството ни доказва, че не ни смята за хора, а за тулупи и дебили. Които ще търпят, докато ги изнесат с краката напред. Харчат милиони за уж важни инфраструктурни проекти, а си разпределят комисионните, без да осъществяват дори контрол. Един милиард е капиталът на новия воден холдинг на държавата. Ама да се замрази цената на водата никой не помисля.

Не, че е толкова много. Проблемът е в принципа, защото, когато народът изнемогва и хората се чудят как да си платят сметките в тази криза, да им вдигаш цената на основен ресурс като водата, е наглост и престъпление.

А ние си мълчим. Ще мълчим, когато отново вдигнат цената на тока, на парното, на основните хранителни стоки. Ще блеем от отчаяние, защото са ни втълпили, че сме овце и не можем да се противопоставим на хунтата.

Плащаме данъци. Плащаме такси. Плащаме цената на корупцията. Плащаме заплатите на политиците, които ни се подиграват. Плащаме заплатите на комисиите, които трябва да ни защитават нас, а те защитават монополите.

Докога с нашите пари ще ни правят на м....и!!!?!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари