Доклад на ЦРУ: България е 11-ата най-бързо изчезващата нация в света

1
Според анализаторите живеем в 25-ата най-застаряваща страна
Според анализаторите живеем в 25-ата най-застаряваща страна Видео: NOVA

Според анализаторите живеем в 25-ата най-застаряваща страна

Нова прогноза за демографията у нас. Доклад на ЦРУ за световните тенденции определят България като 11-ата най-бързо изчезваща нация в света, предаде NOVA.

Според анализаторите живеем в 25-ата най-застаряваща страна. Данните от изминалата година анализират и от ООН, проследявайки общия коефициент на плодовитост или средния брой деца, родени от една жена. Те достигат до заключението, че Старият континент е под заплаха. Средно този показател за Европа е 1,5 при необходими стойности от 2,1 пункта, за да не се стопява дадено население. България е една стъпка по-високо от средното за Европа.

Преди две години в семейството на Невена и нейния съпруг Иван се появява чудо номер едно - Симеон взел първата буква от името на единия си дядо. Още тогава са категорични. Семейството им трябва да продължи да расте. Така се появява тяхното чудо номер две – Валери, кръстена на другия си дядо. Семейства като това подреждат България на ниво над средното за Европа, що се касае до коефициента на плодовитост.

Той достига най-ниски стойности през 1997 г. в отговор на тежката икономическа криза, в която изпада страната. Тогава този коефициент пада до 1,1. След това вече постепенно се покачва“, казва проф. Надежда Илиева от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Но прогнозата е, че населението у нас ще намалее с около 30% в следващите 20 години. Експертът добавя, че към 2050 година България ще бъде около 4,5 милиона. Според специалистите, проблемът у нас не е толкова с раждаемостта, колкото с застаряването на населението и високата смъртност.

Въпреки това, с надежда да са част от промяната на тези тенденции, но и с отговорност да осигурят достойно бъдеще на децата си, Невена и съпругът ти за втори път си тръгват от майчин дом с бебе на ръце.

Новородените в „Майчин дом“ от началото на годината са повече от 200. Д-р Юрий Хранов казва, че все повече жени предпочитат нормалното раждане. По негови думи през миналата година е имало по 8 раждания на ден, а сега са по 10.

Ако тенденцията се запази, тази година „Майчин дом“ може да надмине рекорда, който постави през 2023-та. Рекорд, който за акушер-гинеколога доктор Юрий Хранов е резултат от ежедневни чудеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    русенец
    Хубавото на написаното е, че като изчезнем българите ще изчезнат и софиянците!
  • -3
    3
    11g24g 9okto
    Daaa esss👀💔✌️✌️💀💩🌿🌿🌿🪐🌠🕳️🚣🙏👼💔😷🐜🐜🐜👀👀👀👀👀🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🌿🌿😷🐜🐜👼👼👼👼👼👼👼👼✌️🦿💔💔💔💔💔💔👀👀🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️😇😇💅🌑🌑🌑🔪🔪🔪🔪🫐🫐🫐🫐😶‍🌫️😶‍🌫️🤤🤤😶‍🌫️🌚🙃🙃🤪🤪🤪👻👻❤️‍🔥❤️‍🔥🤽🤽🏊🏊🍍🍍🍍🍍😁😄😃😃😁😭😏😌😌🤪🤪🤪🤪😶‍🌫️😶‍🌫️🤐🧐🧐🧐😣😖😖🤯🤯🤓🤓💩💩🤓🤓☠️☠️☠️☠️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥😇😇😇😇👻👻👻🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️
  • 3
    2
    Изчезването се случва
    Благодарение И на вас, мръсни, долни янки и англо-саксонци. А с какъв плам и старание наш'те продажни политици ви лижат анусите – просто не е истина!
  • 5
    1
    Планът Ран-Ът 1990
    Работи в пълна сила...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари