Доклад на САЩ: В България има корупция във всички клонове на властта

0
Предприетите мерки са недостатъчни и безнаказаността е проблем
Предприетите мерки са недостатъчни и безнаказаността е проблем

В годишния си доклад за правата на човека в света през 2017 г. в посветения на България текст Държавният департамент на САЩ припомня, че международни наблюдатели са определили изборите у нас през март като свободни и честни, въпреки някои недостатъци, пише БГНЕС.

Външнополитическото ведомство във Вашингтон припомня оценката на Централната избирателна комисия (ЦИК), че не е имало никакви нарушения в изборния процес. "Като положителна може да се отбележи констатацията, че гражданските власти поддържаха ефективен контрол върху силите за сигурност", пише в доклада.

Най-значителни проблеми в областта на човешките права в България са суровите условия в затворите и центровете за задържане и липсата на независима съдебна власт.

Друг от "минусите" е наличието на корупцията във всички клонове на властта, трафика на хора и общественото насилие срещу етническите малцинства.

"Властите предприеха мерки за съдебно преследване и наказване на служители на силите за сигурност и други държавни органи, които са извършили нарушения на човешките права. Тези действия обаче бяха недостатъчни и безнаказаността бе проблем", констатират още от Държавния департамент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари