Дойче банк мести 1 500 програмисти от Русия в Германия

0
Най-голямата германска банка ограничава своята дейност в Русия
Най-голямата германска банка ограничава своята дейност в Русия

Кредитната институция се присъединява към редица западни фирми, които напускат страната след руската военна инвазия в Украйна

Дойче банк" (Deutsche Bank) обяви днес създаването на новия си технологичен център в Берлин. В него вече са прехвърлени много от програмистите, които работеха в технологичните хъбове на банката в Русия, съобщиха запознати източници, цитирани от Ройтерс, предаде БТА. 

Най-голямата германска банка ограничава своята дейност в Русия. Тя се присъединява към редица западни фирми, които напускат страната след руската военна инвазия в Украйна.

Около 1500 специалисти в областта на високите технологии работеха в технологичните центрове на "Дойче банк" в Русия. Стотици от тях вече са пристигнали в Германия, за да работят там за кредитната институция, разкриха два източника, запознати със ситуацията, предаде Ройтерс

Технологичният център в Берлин ще работи в подкрепа на звената за инвестиционно и корпоративно банкиране на "Дойче банк".

Кредитната институция притежава подобни хъбове и в Румъния, САЩ и Индия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Загубен в превода
    Няма как да има 1500 програмисти в която и да е банка. Най-вероятно това са сръчни с компютрите служители в някакви кол центрове или центрове за обслужване. Те работят, работата им е важна, но не програмират. По какво си приличат расовите мъже, белите мечки и способните програмисти? Еми, намаляваме...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари