Дойче банк кара мениджъри да се откажат от една заплата

0
Банката планира да съкрати и 18 000 служителя
Банката планира да съкрати и 18 000 служителя

Някои мениджъри в Дойче банк (Deutsche Bank) са приканени да се откажат от заплата си за един месец като част от усилията за овладяване на разходите в затруднената банка, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Само "няколкостотин" старши мениджъри са помолени да участват в схемата, посочи говорител. Така се надгражда подобна предишна инициатива, при която ръководството и членовете на мениджърския комитет не взеха еднократно месечните си възнаграждения.

"Това е доброволна мярка по модела на корпоративния дух и дисциплината, с която управляваме нашата компания", уточни говорителят Йорг Айгендорф. Дойче банк изпълнява тежка програма за икономии в опит да балансира финансите си, след като няколко години е на загуба.

Макар да остава най-голямата германска банка, орязването на разходите я принуди да затвори няколко филиала и да свие подразделението си за инвестиционно банкиране. Банката планира да намали броя на персонала си на пълен щат с 18 000 души в световен мащаб и до края на 2022 година да има 74 000 служители, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари